PANTANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE

SELAMI PERKONGSIAN BELIAU TENTANG SET PANTANG YG DIAMALKANNYA...SUNGGUH MENGUJAKAN!!

SELAMAT MEMBACA!

berpantang? huh bende yang paling tak digemari, mane tak nye, dengan tak boleh mandi sesuka hati, rambut kene ikat tinggi-tinggi, badan kene ikat ketat-ketat, pergerakan terhad, letih bangun malam, tak cukup tido dan etc.

most of mommies mesti pernah melalui tempoh berpantang kan? so what say u?

eray nak share experience pengalaman berpantang, dua orang anak, so lain-lain pengalaman. mase berpantang lahirkan rayna semua jadi tak kene. maklumlah anak pertama. rayna plak pattern menangis jek, pantang letak nangis. nak mengempeng saje. ada sekali tuh, ibu eray kesian dengan eray, so die cakap 'mehlah ibu tidokan rayna', eray pun terus bagi, lega rase sebab boleh berehat. 15 minit dengar rayna nangis, setengah lepas tu pun nangis-nangis jugak, akhirnya lepas sejam berperang nak tidurkan tuan puteri rayna, ibu eray kata 'nah, ambiklah balik, tak boleh nak tido'. see, nenek sendiri pun surrender.

mase pantang rayna, eray tak kenal lagi shaklee. so memang pakai amway saje. memang bagus juga, cume dek kerana bau jamu yang kuat eray often skip, tak pun reduce the intake. so sangatlah tak bertenaga, tak cukup tido, muka lesu jek, pucat, nak duduk dengan 'membuang' pun rase seriau saje.

tapi alhamdulillah, mase rayna 8 bulan eray try nak cari produk banyakkan susu, so terjumpalah dengan shaklee. alhamdulillah yang paling best membantu to maintain energy level, and of course with correct pumping schedule, susu pun bertambah & pekat. itu yang paling syiok. so tak payahlah eray nak bergaduh ngn rayna pasal tak puas susu. so bile susu pekat, rayna mudah kenyang dan tak merengek.

eh eh..dah lari topik lak. ok sebenarnya nak citer pasal set pantang shaklee, so pengalaman berpantang anak kedua menjadi indah. takde lah night mare macam yang digambarkan awal-awal tadi. since eray memang dah jadi pengguna tegar shaklee dari menyusukan rayna, sampai pregnant sofhea, why not eray tak teruskan mase pantang kan. so memang best, luka cepat baik, muka merah, tak penat even stay up anak nangis, melayan kerenah rayna lagi, masak lagi, pendek kate badan bertenaga sepanjang tempoh berpantang. siap boleh drive mase hari ke 14, tengok kerete adik kene sodok dengan lori sampah.

owh lagi satu yang buat eray cinta dengan set pantang shaklee nie sebab, eray tak perlu berurut nak keluarkan susu. huhuhu terbayang masa lepas bersalinkan rayna, susu kurang sangat, datang makcik urut, diurutkan breast dan rase macam nak tercabut, sakit sangat. alhamdulillah masa berpantang sofhea, baju kerap basah, susu banyak.

so eray share ye ape yang eray ambil ya:


dalam set pantang shaklee nie ada b complex, vita c, vita lea & zinc complex. semua nie ada fungsi tersendiri untuk pulihkan badan kita semasa dalam pantang.

b complex: anti stress dan penjana tenaga
vita c: well known untuk kulit cantik dan bagus untuk menyembuhkan luka
vita-lea: sumber vitamin dan mineral yang lengkap, mengelakkan risiko hb rendah, dan penjana tenaga yang terbaik
zinc complex: khas untuk merawat luka, bagus bagi yang bersalin normal atau c-sect

also, dalam pantang kan kene jaga makan juga. so untuk elakkan makan berlebihan eray ambil Energizing Soy Protein dan juga Alfalfa untuk mudah membuang dan juga as milk booster.

also eray share juga kawan-kawan yang berpuas hati dengan set pantang shaklee nie.



pendek kata, set berpantang yang paling best, dah lah tak rase jamu. so berpantang menjadi lebih indah. to know more, sms je eray, i will tell the whole story. so till then, will come back with more shaklee stories. sayang kamoooo!

CREDIT

NAK TAHU lebih lanjut?? JOM PM sy!! Harga ISTIMEWA menanti..


Feel free to visit my blog>>>http://ummiadamahnaf89.blogspot.com/
HUBUNGI :
• SITI ZUBAIDAH ABDULLAH
• Shaklee ID 868415
• fb: Ct Zubaidah Abdullah
• ct_zet89@yahoo.com 
• 013-2070383 (whatsApp/sms/call)
Free consultation for every purchase

COD area SELAYANG,GOMBAK, GREENWOOD dan KEPONG serta kawasan sekitarnya..

Perkhidmatan POS LAJU juga disediakan untuk penghantaran ke seluruh MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...