Rawwat gastrik dengan SHAKLEE


Vitamin Shaklee untuk Rawat Gastrik


Assalamualaikum...

Alkisah pada hari ini adalah tentang gastrik...penyakit gastrik ini kerap sangat saya temui dari kalangan kawan- kawan, para pelajar dan juga kanak- kanak kecil. Kadang- kadang tu kesian sangat tengok mereka menahan kesakitan...saya belum pernah merasa penangan gastrik (setakat nota ini ditulis) jadi sukar untuk saya bayangkan tahap kesakitan yang mereka alami. Bulan Ramadhan pastinya amat mencabar bagi mereka yang mempunyai masalah gastrik. Memandangkan bulan puasa dah makin dekat, di sini saya ingin kongsikan tips & suplemen cadangan yang sesuai untuk mengawal masalah gastrik daripada terus berlaku. Sebelum itu, kenali dahulu punca-punca gastrik ya...bagi yang belum terkena gastrik, eloklah kita cegah dari awal :-).

PUNCA- PUNCA GASTRIK

1. Gemar mengambil makanan yang pedas.. (Alamak!...saya pun suka pedas)
~ makanan yang pedas sukar diproses oleh perut. Jadi ia akan menyebabkan perut untuk merembeskan asid dengan lebih banyak untuk mencernakan makanan tersebut....

2. Penggemar asam
~ Asam adalah makanan yang masam (berasid). Jadi asam akan menambahkan tahap keasidan di dalam perut dan boleh meningkatkan risiko terkena gastrik.

3. Makanan berlemak/ berminyak
~ Seperti makanan pedas, makanan yang berlemak & berminyak sangat sukar untuk dihadam, ia juga boleh menjadi salah satu daripada punca gastrik.

4. Orang sering stress
~ Bagaimana stress boleh dikaitkan dengan gastrik?. Perasan tak, jika orang stress maka mereka akan makan dengan banyak kononnya makanan boleh menghilangkan stress yang mereka tanggung.  Apabila tertekan, perut akan merembeskan asid dengan lebih banyak secara tidak langsung kita akan jadi cepat lapar.

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK MENGURANGKAN GASTRIK


1. Carotomax = sejenis antioksidan semula jadi yang bertindak untuk menjaga lapisan membran perut & usus yang kerana lebihan asid dalam perut.


2. Ostematrix = sumber kalsium yang bersifat alkali & mampu meneutralkan asid di dalam perut.


3. Energising Soy Protein (ESP) = membaik pulih luka dalaman & menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat.


4. Alfalfa = kaya dengan sumber klorofil untuk meningkatkan tahap kealkalian badan pesakit gastrik.

Credit

Setelah mengetahui punca- punca gastrik, maka seboleh-bolehnya cubalah elakkan daripada ianya berlaku. Kata orang, mencegah lebih baik daripada mengubati...selamat mencuba.

Feel free to visit my blog>>> http://ummiadamahnaf89.blogspot.com/

HUBUNGI :
• SITI ZUBAIDAH ABDULLAH
• Shaklee ID 868415
• fb: Ct Zubaidah Abdullah
• 013-2070383 (whatsApp/sms/call)
Free consultation for every purchase

COD area SELAYANG,GOMBAK, GREENWOOD dan KEPONG serta kawasan sekitarnya..

Perkhidmatan POS LAJU juga disediakan untuk penghantaran ke seluruh MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...