jeruk mangga asam boi meletop!

Assalamualaikum

Apa khabar semuanya..dah tidur ke? Hihi kesian saya ni.... malam2 baru boleh berblogging lah sangat.. hihi siang2 sibuk berperang dengan 3 hero.. awal2 ni mmg kelamkabut kan.. nti sikti2 lagi baby dah adapt dengan dunia baru..insyaAllah akan lebih lancar.. biasa anak2 yg lepas macam tulah...  2 3 bulan pertama kelahiran bayi mmg agak kelamkabut.. maklumla saya sendirian di sini menguruskan segalanya sendiri.. jauh dari keluarga dan mak ayah. . Moga Allah permudahkan segalanya

Cerita hari ini  . Hehe sebenarnya dah agak lama jugak suami mengadu macam Teringin merasa JERUK ASAM BOI yang hangat di fb..sampai ada yang jual bagaila.. haritu macam nak cari barang tapi kelamkabut dengan baby nangis langsung lupe.. asik kelamkabut je sy ni kan? Ahaha mmg minah kelamkabut kot.. ngeh3

Nak dijadikan cerita.. petang tadi dapat order OMEGAGUARD yang mana perlu di hantar malam ni jugak.. dengan senang hati sy terima. . Tak lama tu suami call sebab nk beli lauk basah selepas balik kerja..langsung saya smpaikan hajat mahu keluar malam ni.. sambil hantar BARANG langsung menyinggah NSK. . Mahu cari bahan2 utk buat SPAGETI weekend ini.. sambil2 tu boleh la cadi bahan jeruk sekali.. maklumlah esok khamis..tentu NSK dah padat!  Haishhh

Alhamdulillah ada rezeki kami..dan bawak baby ammar pun ok je sepanjang pembelian berlangsung.. sempat grab bahan utk SPAGETI dan bahan utk jeruk. . Dapat rembat mangga dan betik.. tapi malam ni buat jeruk mangga dulu..esok boleh ngap! Tapoi testing ttp xdilupe..adam makan smpai ulang2 katanya "sedap nya ummi buat"..hehe sonang ati dengar nye tp kne hold dulu. .esok baru makan yer..dah malam ni nti sakit perut plak..

Ok lah.. ni antara bahan untuk buat jeruk ni.mudah jerrr

Mangga/jambu/betik (apa2 jer kesukaan anda)
Gula secukup rasa
Garam sesedap rasa
Serbuk asam boi
Asam boi
Cili/lada

Caranya, basuh mangga dan potong sesuka hati, pastu campur bahan2 tu..gaul biar sebati, rasakan sikit, mana yang kurang tuu bolehla tambahkan.. tadaaa siap! Sonang jer.. kikiki

Haa.. belanja gambar setepek..inilah hasil saya menjeruk tadi... 

Ok lah u ols kalo mana yang belum cuba tu bolehla cuba kalo teringin... selamat mencuba....

Hiii tidur time.. nanti saya share resepi spageti plak... wahh dh lama xbuat ni..tak sabar2 nak makan rasanya.. (asik makan jer yg tau sejak2 menyusu ni..ahahaha lapar jer...) ops cover dengan OMEGAGUARD ok kot... ngeh2

Ok lahh ols... selamat malam yer... have a nice sleep everybody ^_^



Jika anda berminat untuk mendapatkan PRODUK SHAKLEE

ATAU

 NAK TAHU lebih lanjut??

 JOM PM sy!! Harga ISTIMEWA menanti..

 Add fb personal sy >>>>http://www.facebook.com/CtZubaidahAbdulla?ref=tn_tnmn

 Feel free to visit my blog>>>http://ummiadamahnaf89.blogspot.com/

 HUBUNGI :

• SITI ZUBAIDAH ABDULLAH
• Shaklee ID 868415
• fb: Ct Zubaidah Abdullah
• ct_zet89@yahoo.com
 • 013-2070383 (whatsApp/sms/call)
Free consultation for every purchase

 COD area SELAYANG,GOMBAK, GREENWOOD dan KEPONG serta kawasan sekitarnya.. Perkhidmatan

POS LAJU juga disediakan untuk penghantaran ke seluruh MALAYSIA

No comments:

Post a Comment

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...